Σε επιχείρηση διάσωσης του σκάφους PRINCESS MIROSH σημαίας DELAWARE ΗΠΑ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 2 Ιουλίου 2020, στην περιοχή Αζόλιμνο Σύρου, κλήθηκε να συνδράμει η ναυτική εταιρεία ΠΕΡΣΕΥΣ ΣΥΡΟΥ ΝΕ και το ρυμουλκό ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ Χ.

Το σκάφος το οποίο είχε προορισμό την Τουρκία προσέκρουσε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε ξέρα με αποτέλεσμα στο σκάφος να υπάρχει ανεξέλεγκτη εισροή υδάτων και να βυθίζεται ταχύτατα. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο λιμεναρχείο Σύρου το οποίο κινητοποιήθηκε για την διάσωση του σκάφους.

Στο σημείο στήθηκε μεγάλη επιχείρηση υπό την επίβλεψη της ΠΕΡΣΕΥΣ ΣΥΡΟΥ ΝΕ με δύο δύτες, φορτηγό γερανό και συνεργείο χειριστών παρουσία της Λιμενικής Αρχής Σύρου με σκοπό την ανέλκυση του σκάφους, απάντληση υδάτων, την στεγανοποίησή του και την αποφυγή της θαλάσσιας ρύπανσης.

Η επιχείρηση διήρκησε συνολικά 40 ώρες, όπου με την συνδρομή του Ρυμουλκού Λιμένος ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ Χ το PRINCESS MIROSH ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στον Ταρσανά της Σύρου όπου και βγήκε στην στεριά προς επισκευή.