Νωρίς  το πρωί της 14ης Αυγούστου 2020 κλήθηκε από το λιμεναρχείο Σύρου το ρυμουλκό ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ Χ να συνδράμει στην διάσωση μικρού ταχυπλόου με το όνομα “Κορόντα ΙΙ” καθώς και των 3 επιβαινόντων του, οι οποίοι βρίσκονταν ακυβέρνητοι ανάμεσα σε Σύρο και Γιούρα. Η οικογένεια είχε ξεκινήσει το ταξίδι της από το Λαύριο και μετά από την στάση της στην θαλάσσια περιοχή της Γυάρου, παρουσιάστηκε πρόβλημα στη μηχανή του σκάφους με αποτέλεσμα να βρεθεί αβοήθητο μεσοπέλαγα.

Αμέσως το ρυμουλκό ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ Χ ξεκίνησε για την αρωγή ενώ στο Αιγαίο έπνεαν 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στην πορεία συναντήθηκε με το επιβατηγό Champion Jet στο βόρειο φανάρι της Σύρου και ενώ αρχικά υπήρχε πρόβλεψη για συνδρομή του στη διάσωση, η κατάσταση κρίθηκε διαχειρίσημη και το πλοίο συνέχισε την πορεία του για το Λιμάνι της Σύρου.

Το σκάφος τελικά προσεγγίστηκε περί τις 10 π.μ. και μητέρα και παιδί επιβιβάστηκαν σώοι στο ρυμουλκό ενώ ο πατέρας παρέμεινε στο σκάφος και προσδέθηκε πάνω στο ρυμουλκό κι έτσι ρυμουλκήθηκε ασφαλώς στο λιμάνι της Σύρου ακολουθώντας την διαδρομή δυτικά και νότια του νησιού διότι στην περιοχή οι άνεμοι έφταναν τα 7 μποφόρ.

Τέλος στις 12:30 μμ το σκάφος ΚΟΡΟΝΤΑ ΙΙ καθώς και οι 3 επιβαίνοντας έφτασαν σώοι και αβλαβείς στο λιμάνι της Σύρου όπου και έληξε η περιπέτειά τους.

Towing KORONTA II at Cyclades

Ρυμούλκηση σκάφους